Login    Forum    Register    Search    FAQ
  • Board index » HELP AND ADVICE » G33K'S CORNER




    Post new topic Reply to topic  [ 20 posts ]  Go to page 1, 2  Next
    Author Message
     Post subject: Sapphire HD 4850 X2 2GB GDDR3 Quad DVI HDTV Out PCI-E Graphi
     Post Posted: Sat Jan 24, 2009 5:29 pm 
    Offline
    Made in Taiwan
    User avatar

    Joined: Sun Apr 11, 2004 9:14 pm
    Posts: 3549
    Location: Bonneville salt flats.
    Just ordered this. I guess I should start gaming again to justify it.

    _________________
    Don't worry Sony, I'll just cancel my date of birth and get a new one.


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: Sapphire HD 4850 X2 2GB GDDR3 Quad DVI HDTV Out PCI-E Graphi
     Post Posted: Sat Jan 24, 2009 5:59 pm 
    Offline
    I'm ghey 4 teh Hoff!
    User avatar

    Joined: Wed Sep 21, 2005 5:18 pm
    Posts: 4142
    f'in hell, 2Gb memory on it :?


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: Sapphire HD 4850 X2 2GB GDDR3 Quad DVI HDTV Out PCI-E Graphi
     Post Posted: Sat Jan 24, 2009 6:45 pm 
    Offline
    Bow down to the master
    User avatar

    Joined: Thu Dec 16, 2004 11:22 pm
    Posts: 2415
    Location: satnav offline
    :shock: very nice

    _________________
    m
    mmmmYou sir, are a swaggering addlepated jackanapes!
    m


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: Sapphire HD 4850 X2 2GB GDDR3 Quad DVI HDTV Out PCI-E Graphi
     Post Posted: Sat Jan 24, 2009 6:47 pm 
    Offline
    Bow down to the master

    Joined: Sat Jun 19, 2004 8:24 pm
    Posts: 1233
    ive got one of those. runs absolutely everything full whack with no fuss. Also saves on heating bills during this winter.

    _________________
    Image


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: Sapphire HD 4850 X2 2GB GDDR3 Quad DVI HDTV Out PCI-E Graphi
     Post Posted: Sat Jan 24, 2009 7:46 pm 
    Offline
    Bow down to the master
    User avatar

    Joined: Thu Mar 04, 2004 9:36 pm
    Posts: 2808
    Location: Ireland
    only issue is that you probably dont want to be running xp 32 bit due to the 4 gig limit. but nice card

    _________________
    Image


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: Sapphire HD 4850 X2 2GB GDDR3 Quad DVI HDTV Out PCI-E Graphi
     Post Posted: Sun Jan 25, 2009 12:50 pm 
    Offline
    Made in Taiwan
    User avatar

    Joined: Sun Apr 11, 2004 9:14 pm
    Posts: 3549
    Location: Bonneville salt flats.
    CoolMan=GCHQ= wrote:
    only issue is that you probably dont want to be running xp 32 bit due to the 4 gig limit. but nice card


    The PC it's on already has 6GB of RAM! I gave up 32 bit when Vista was launched. I have a 3GB RAM Drive where I have installed second life to (and its texture cache). Ever little helps.

    _________________
    Don't worry Sony, I'll just cancel my date of birth and get a new one.


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: Sapphire HD 4850 X2 2GB GDDR3 Quad DVI HDTV Out PCI-E Graphi
     Post Posted: Sun Jan 25, 2009 12:55 pm 
    Offline
    Made in Taiwan
    User avatar

    Joined: Sun Apr 11, 2004 9:14 pm
    Posts: 3549
    Location: Bonneville salt flats.
    moo wrote:
    ive got one of those. runs absolutely everything full whack with no fuss. Also saves on heating bills during this winter.


    Is it as noisy as "they" say? My current card (8800GT) is quiet but really really hot and crashes it's drivers when pushed. One of the reasons I gave up gaming was that I had so many difficulties to get games to run on it without it's temp skyrocketing. I have heard the new card is noisy but cool.

    I'm eager to start gaming again.

    _________________
    Don't worry Sony, I'll just cancel my date of birth and get a new one.


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: Sapphire HD 4850 X2 2GB GDDR3 Quad DVI HDTV Out PCI-E Graphi
     Post Posted: Sun Jan 25, 2009 2:01 pm 
    Offline
    The Groundkeeper
    User avatar

    Joined: Fri Mar 26, 2004 7:59 pm
    Posts: 6051
    Location: UK
    Very nice. :grin:

    _________________
    Image


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: Sapphire HD 4850 X2 2GB GDDR3 Quad DVI HDTV Out PCI-E Graphi
     Post Posted: Sun Jan 25, 2009 2:15 pm 
    Offline
    Bow down to the master

    Joined: Sat Jun 19, 2004 8:24 pm
    Posts: 1233
    erm..noisyish. but not massively. muh the same as most pc's i think really. hardly ever done a scientific test on that kind of thing and never ever will.

    _________________
    Image


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: Sapphire HD 4850 X2 2GB GDDR3 Quad DVI HDTV Out PCI-E Graphi
     Post Posted: Fri Jan 30, 2009 1:57 pm 
    Offline
    Made in Taiwan
    User avatar

    Joined: Sun Apr 11, 2004 9:14 pm
    Posts: 3549
    Location: Bonneville salt flats.
    Well the card turned up and I squeezed it into the case. Sure its faster and works nicely but not I dont seem able to used my USB Keyboard in the BIOS (yes I have checked the settings) and I don't seem able to enter the Raid config screen on bootup (even using a PS2 KB), then screen to do this just doesn't show. I am using the same bios settings as before.

    I had to move my raid array to different ports as the card is so damn huge, this broke the array obviously, I can rebuild it but only if I enter the raid config screen, There is nothing important on it but i'd like it back given the choice.

    Any ideas?

    _________________
    Don't worry Sony, I'll just cancel my date of birth and get a new one.


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: Sapphire HD 4850 X2 2GB GDDR3 Quad DVI HDTV Out PCI-E Graphi
     Post Posted: Fri Jan 30, 2009 8:10 pm 
    Offline
    Bow down to the master

    Joined: Sat Jun 19, 2004 8:24 pm
    Posts: 1233
    I have a pc going for £150. but since its you, £147.50.

    _________________
    Image


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: Sapphire HD 4850 X2 2GB GDDR3 Quad DVI HDTV Out PCI-E Graphi
     Post Posted: Fri Jan 30, 2009 11:59 pm 
    Offline
    Decidedly uninterested
    User avatar

    Joined: Thu Mar 18, 2004 11:10 pm
    Posts: 10184
    Location: I watch you while you sleep
    Sapphire, eh? GLWT PAL :thumbr:

    _________________
    Image
    The Pancreas of S.T.F.U. | Never take life too seriously - nobody gets out alive anyway.
    Disco_jim: um..... I have no excuse. | Chips: Thank the Beef | Rev Dr: Beef, I think i wee'd a little


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: Sapphire HD 4850 X2 2GB GDDR3 Quad DVI HDTV Out PCI-E Graphi
     Post Posted: Sat Jan 31, 2009 8:17 pm 
    Offline
    Made in Taiwan
    User avatar

    Joined: Sun Apr 11, 2004 9:14 pm
    Posts: 3549
    Location: Bonneville salt flats.
    LeBeourfCurtaine wrote:
    Sapphire, eh? GLWT PAL :thumbr:

    Sapphire are bad? Why's that then?

    _________________
    Don't worry Sony, I'll just cancel my date of birth and get a new one.


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: Sapphire HD 4850 X2 2GB GDDR3 Quad DVI HDTV Out PCI-E Graphi
     Post Posted: Sat Jan 31, 2009 9:36 pm 
    Offline
    Decidedly uninterested
    User avatar

    Joined: Thu Mar 18, 2004 11:10 pm
    Posts: 10184
    Location: I watch you while you sleep
    They had an unfortunate reputation for poorly put together cards a couple of years ago. May be fine now...

    _________________
    Image
    The Pancreas of S.T.F.U. | Never take life too seriously - nobody gets out alive anyway.
    Disco_jim: um..... I have no excuse. | Chips: Thank the Beef | Rev Dr: Beef, I think i wee'd a little


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: Sapphire HD 4850 X2 2GB GDDR3 Quad DVI HDTV Out PCI-E Graphi
     Post Posted: Sun Feb 01, 2009 11:01 pm 
    Offline
    Bow down to the master
    User avatar

    Joined: Mon Oct 01, 2007 6:38 pm
    Posts: 2499
    Location: Between .local and dev:null :D
    Maybe take the card out and put it back to the way it was? But BEFORE you do, note down the new array config. Now, change it back to pre-new-gfx-card and config like that. Save, shutdown and put pc back to the way you had it WITH the NEW gfx card.

    With any luck, raid fixed. :cheers:
    If not, um.... BIOS upgrade for mobo?
    After that, the pub calls :Drunk: :P

    _________________
    Image
    My work blog | My Flickr | Complaints form | Get Image


    Top 
     Profile  
     
    Display posts from previous:  Sort by  
     
    Post new topic Reply to topic  [ 20 posts ]  Go to page 1, 2  Next

    Board index » HELP AND ADVICE » G33K'S CORNER


    Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

     
     

     
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum

    Search for:
    Jump to:  
    • Shoutbox
    • Shout Message


    test
    cron