Login    Forum    Register    Search    FAQ
  • Board index » HELP AND ADVICE » G33K'S CORNER




    Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
    Author Message
     Post subject: do you know what speed your memory is running at?
     Post Posted: Wed Nov 16, 2011 1:08 pm 
    Offline
    it is I! Diabetes man!
    User avatar

    Joined: Wed Mar 03, 2004 1:15 pm
    Posts: 14173
    Location: anywhere but nowhere
    Down load cpu-z from here and have a look...
    http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

    its only because when i reset the bios..i forgot to reset the memory.. (in gigabyte award bios..it seems to default to 1333 because for some reason the board i have..doesnt support certain brands of memory at 1600 htz.)
    anyway you can set a profile so that it will) or manually change some setting in the bios.


    this is a screen shot and the dram figure shown is 533 (that is correct for 1066 sticks)
    hope this helps some people who have recently build..or never checked.) :lol:


    Image

    _________________
    Image



    Image
    Went to a zoo, they only had one animal there, a dog............. It was a shitzu....



    I’z leakin… bring amberlamps


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: do you know what speed your memory is running at?
     Post Posted: Wed Nov 16, 2011 1:15 pm 
    Offline
    NaughtyBoy
    User avatar

    Joined: Sun Jan 30, 2005 5:12 pm
    Posts: 1767
    Location: Earth2
    your CPU-Z is out of date ;)

    _________________
    Image


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: do you know what speed your memory is running at?
     Post Posted: Wed Nov 16, 2011 1:18 pm 
    Offline
    it is I! Diabetes man!
    User avatar

    Joined: Wed Mar 03, 2004 1:15 pm
    Posts: 14173
    Location: anywhere but nowhere
    CoolHandLuke=GCHQ= wrote:
    your CPU-Z is out of date ;)

    its not mine...lol dipstick...
    its from the cpu-z site... i have 1600 memory..which was read as 1333 so the figure would be 666 or there abouts.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

    _________________
    Image



    Image
    Went to a zoo, they only had one animal there, a dog............. It was a shitzu....



    I’z leakin… bring amberlamps


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: do you know what speed your memory is running at?
     Post Posted: Wed Nov 16, 2011 9:50 pm 
    Offline
    that was a stupid comment btw
    User avatar

    Joined: Wed Mar 03, 2004 12:40 pm
    Posts: 109346
    Location: manchester
    you ever thought about working in I.T ?

    _________________
    Image
    Image


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: do you know what speed your memory is running at?
     Post Posted: Wed Nov 16, 2011 10:25 pm 
    Offline
    Saints ftw!!
    User avatar

    Joined: Fri Apr 23, 2004 6:22 pm
    Posts: 7877
    Location: /dev/null
    I dont know whats funnier, 'working' or 'IT' ?


    :twisted: :twisted: :twisted:

    _________________
    Insert unfunny comment here ->


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: do you know what speed your memory is running at?
     Post Posted: Thu Nov 17, 2011 1:16 am 
    Offline
    NaughtyBoy
    User avatar

    Joined: Sun Jan 30, 2005 5:12 pm
    Posts: 1767
    Location: Earth2
    CORRECTION TO MY POST , YOU ARE OUT OF DATE GEOFF AND I THINK YOU MIGHT SMELL OF WEE :lol:

    _________________
    Image


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: do you know what speed your memory is running at?
     Post Posted: Thu Nov 17, 2011 8:50 pm 
    Offline
    I Burn Insects
    User avatar

    Joined: Sat May 01, 2004 11:13 pm
    Posts: 2132
    Location: Grimsby - At home
    1600 here for me... will be giving away my dominator 2x2gb ram to anyone who needs it on here soon as i get payed lol

    _________________
    Image


    Top 
     Profile  
     
     Post subject: Re: do you know what speed your memory is running at?
     Post Posted: Fri Nov 18, 2011 12:18 am 
    Offline
    Bow down to the master
    User avatar

    Joined: Thu Mar 04, 2004 9:36 pm
    Posts: 2808
    Location: Ireland
    i think 533 means double it as its dual channel so 533 x 2 =1066.

    Mine runs at 1600, but the mobo default is 1300 or so, i have to up it in the bios

    _________________
    Image


    Top 
     Profile  
     
    Display posts from previous:  Sort by  
     
    Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

    Board index » HELP AND ADVICE » G33K'S CORNER


    Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

     
     

     
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum

    Search for:
    Jump to:  
    • Shoutbox
    • Shout Message


    test
    cron